Sixth & Sixth

INTERIOR DESIGN
PHOTOS
CONTRACTOR
LANDSCAPE
COLLABORATION
AWARDS
DEVELOPER
Salt Lake City, Utah

Sixth & Sixth

It’s a small coffee roaster with huge ideas. And an even bigger heart. So together with the owner, we crafted a new place that could house all the goodness.
It began by looking at the space a little differently with Campos founder Will Young and co-owner Damian Roche. It’s how we always begin, by seeing and hearing a vision of what we’re starting with and thinking about where a project could go, all through the eyes of our clients.
The project started with identifying a place that had a strong sense of local character and community: a downtown alley well known for its design agencies, a record shop and nearby art venues.
— DESIGNER Won Shim
Several upgrades were needed on the space, including new concrete slabs, timber support beams, roofing and HVAC systems.
We preserve historical details whenever possible. This project on Edison Street, an urban Salt Lake City alleyway, included exposing (and reinforcing) brick walls, wooden ceiling beams and other intriguing details.
An animated daylight study showed how installing a skylight—as well as windows along the entire front side—would let natural light wash through the whole space in every season.
The finished windows create opportunities for inspiring indoor-outdoor interactions.
We reused existing materials wherever possible to connect guests to the history of the building.
The roasting process and equipment were kept visible to the public to create common areas and spaces that inspire community.
INTERIOR DESIGN
PHOTOS
CONTRACTOR
LANDSCAPE
COLLABORATION
AWARDS
DEVELOPER
Salt Lake City, Utah

Sixth & Sixth

The homeowners had a vision: Craft a space that would connect with the land and the rich history all around it, blending in with the setting and the surroundings. Yet with custom design and materials that would also allow it to stand out.
Impeccable exterior and interior details create a modern aesthetic without sacrificing comfort. A palette of sustainable materials contributes to this aesthetic: mortar-washed horizontal Norman brick, clear VG Fir rain screen siding and cedar shingle roofing.
A combination of bright, well-lit spaces and dark, moody rooms orient around the courtyard.
Three simple gables welcome you upon arrival, a nod to traditional structures that dot the neighborhood.
The kitchen and common areas orient to the north, reflective of how the original home was situated.
INTERIOR DESIGN
PHOTOS
CONTRACTOR
LANDSCAPE
COLLABORATION
AWARDS
DEVELOPER
Salt Lake City, Utah

Sixth & Sixth

The intent was clear: Build a barn on a farm that had been in the family for generations to create a legacy place for community and kin. Snuck Farm came out of a simple desire to preserve heritage and promote a simple idea: Eat well. Do good.
Page wanted a modest, manageable farm for growing things in a sustainable, responsible way. Guy (Page’s father) was thinking about how to make it function for all time. It was the ideal pairing.
— Designer Anna Friend
The project started with the barn, spanning nearly the entire width of the plot. The clients’ only demand: a breezeway large enough to accommodate a commercial vehicle.
We leaned on exposed raw materials that could handle the often-harsh Utah weather, including elements like fieldstone walls, exposed beams and concrete-slab flooring.
As we stood on Snuck Farm and looked north at the towering face of Mount Timpanogos, then south to face the distant but impressive Mount Nebo, we realized that the barn could nestle between those two peaks—aligning the pasture to the south with the greenhouse and yard to the north.
— Principal Warren Lloyd
Mountains are perfectly framed in the entrances on either side.
The goal was always to make the barn feel like it had been there for generations and the suburbs had grown up around it. Not the other way around.
The space is now the center of the community, beckoning visitors from all around. The greenhouses allow for indoor growing year-round. The fruits of the farm supply greens to community farmers markets, local restaurants, Community Supported Agriculture subscriptions along the Wasatch Front, self-sufficient gardening, healthy-eating classes, pop-up dinners, and local school sponsorships.
I still drive by and see this place for the first time all over again. Who knows what the future will bring, but it’s already brought us further than we thought we’d go.
— Page, owner
INTERIOR DESIGN
PHOTOS
CONTRACTOR
LANDSCAPE
COLLABORATION
AWARDS
DEVELOPER
Salt Lake City, Utah

Sixth & Sixth

A space where community could gather, an inclusive space for all. That was the vision right from the start. Missy Greis just needed to bring that vision to life.
It began with a warehouse built in the 1940s, home to a printing company run by a local family.
Our goal was to open the space up as much as possible to create a large gathering hall full of light and interaction.
— Designer Anna Friend
We decided from the beginning that everything we found here that could be reused or repurposed would be. And that we’d bring in whatever else we needed from local sources.
— Principal Warren Lloyd
Strategies regarding materials began by highlighting elements that had existed in the building, then repurposing elements or objects that had existed in another place or locale, and then finally developing elements that could be constructed to connect those components and ideas into a greater whole. We would make design decisions with the same guiding principles of sustainability, local-first and community.
— Designer Anna Friend
The owner’s vision also included having spaces of many shapes and sizes throughout the industrial-modern warehouse. Today, it plays host to gatherings of every kind, including art festivals, award ceremonies, and dream weddings.
The space features a wide-open view of the roastery, letting visitors in on the process of roasting coffee beans.
Repurposed metal-lined fire doors and massive windows were acquired from a nearby warehouse, another reflection of Publik’s commitment to “community over corporate."
Maybe that’s the story: The people of Publik. All people are connected. And Publik is a common ground for everyone.
— Missy, Owner
The original founder’s desk found a home in an upstairs office. His briefcase sits on a shelf in the roastery. It really is all about community.
INTERIOR DESIGN
PHOTOS
CONTRACTOR
LANDSCAPE
COLLABORATION
AWARDS
DEVELOPER
Salt Lake City, Utah

Sixth & Sixth

In partnership with Tokyo-based design firm Schemata Architects, we set out to craft a simple cabin that would fit nicely into a collection of small, sustainably constructed residences within a preserved mountain ecosystem.
Every detail was carefully thought through and crafted, including sustainable materials used and specific placement of those materials.
Select grade Douglas Fir was carefully installed and framed with no visible pencil marks or waffle stamp of framing hammers. Visible conduit wiring snakes along walls around the cabin. Interior walls are almost entirely finished in ACx plywood. Exterior walls are finished in rigid foam insulation and ACx marine-grade plywood.
No drywall or paint in the entire structure adds to the elemental experience.
The cabin rises above the hillside on a galvanized steel frame.
Careful landscaping techniques preserved native pine species.
The living space was carefully arranged around a central atrium with a steel spiral staircase.
INTERIOR DESIGN
PHOTOS
CONTRACTOR
LANDSCAPE
COLLABORATION
AWARDS
DEVELOPER
Salt Lake City, Utah

Sixth & Sixth

Building From Here is all about what we get to start with. This project started with a large, wide-open space at the base of Mount Timpanogos filled with cottonwood trees and next to a golf course. Beautiful, sprawling land that’s hard to come by in this area. The challenge was, how do you make a place that feels so spacious also feel welcoming? We shared the owners’ same vision: No wasted space, and a purpose for everything.
We created an L-shaped, low-profile home clad in brick and clear cedar for an understated, modern impression. Bold design that was spacious but not too showy.
An open floor plan, including the wide-open kitchen, allows for gathering. We considered multiple circulation patterns based on the expected flow of friends and family moving throughout the home.
The kitchen is the functional heart of the home, and the circulation is organized to comfortably pass through the kitchen from several parts of the house and pool terrace.
— Principal Warren Lloyd
Indoor and outdoor living spaces are carefully blended together through the use of expansive windows and doors.
We wanted the space to feel welcoming, so most of the spaces enjoy natural light throughout the day.
Massive floor-to-ceiling windows fill rooms with breathtaking views of the soaring Mount Timpanogos.
We wanted to create a place to gather where everybody could be in the same space at the same time.
— Stephanie, homeowner
INTERIOR DESIGN
PHOTOS
CONTRACTOR
LANDSCAPE
COLLABORATION
AWARDS
DEVELOPER
Salt Lake City, Utah

Sixth & Sixth

No items found.